Αναγνώστες

2013-06-17

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ


Στις 14 Ιουνίου λάβαμε ένα ενδιαφέρον μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη δημοσιογράφο κ. Helen  Dekker  Η κ. Dekker, γυμνίστρια η ίδια από το 2003, έχει επισκεφθεί πολλά ΚΠΓ στην Ευρώπη και έχει γράψει, κατά διαστήματα, άρθρα για το επίσημο όργανο της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Γυμνιστών (NFN) «UIT. Η συντακτική επιτροπή του περιοδικού ανέθεσε στην κ. Dekker να γράψει αναλυτικό άρθρο-ρεπορτάζ για το γυμνισμό στην Ελλάδα.

Το άρθρο αυτό, σύμφωνα με την ίδια, θα δημσιευθεί στο φθινοπωρινό τεύχος του τριμηνιαίου επίσημου οργάνου της
NFN «UIT!» που θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου. Το περιοδικό εκδίδεται ανελλιπώς από το 2007.

Μιλήσαμε διεξοδικά με την κ. Dekker, απαντήσαμε στα ερωτήματά της και εξηγήσαμε τη σημερινή κατάσταση. Οι Ολλανδοί γυμνιστές, με τους οποίους μας συνδέουν δεσμοί φιλίας από τη δεκαετία του 80, αγαπούν την Ελλάδα και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το πως βλέπουν οι Έλληνες τον εναλλακτικό αυτό τρόπο ζωής. Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη «ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ», τις αρχές της και την πορεία της το επόμενο διάστημα.

Το 1984 στο περιοδικό «
Naturisme
» της ΝFN είχε δημοσιευθεί ανταπόκριση για την Ελλάδα και σύντομη αναφορά στο Σύλλογο Γυμνιστών-Φυσιολατρών «ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΥΑ». 29 χρόνια μετά ο ελληνικός γυμνισμός επανέρχεται στο προσκήνιο.

Εξηγήσαμε στη δημοσιογράφο ότι οι ηλικιακές ομάδες 18-24 και 25-34 δεν ενδιαφέρονται να παραθερίσουν σε ΚΠΓ, αλλά προτιμούν τις ελεύθερες ακτές  γυμνιστών και μάλιστα τις ανοργάνωτες, εκεί όπου μπορούν να εκφραστούν ερωτικά ελεύθερα και να προσεγγίσουν το άλλο φύλο.

Τονίσαμε επίσης από την πολύχρονη  εμπειρία μας, ότι η εκάστοτε ηγεσία των οργανωμένων γυμνιστών με την αδιάλλακτη στάση της απομάκρυνε εκατοντάδες υποψήφια μέλη τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ιδιαίτερα ο άδικος, κατά τη γνώμη μας, αποκλεισμός ανδρών και γυναικών με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό δημιούργησε νέα δεδομένα.  Ξυρισμένοι, τρυπημένοι, γκέι, λεσβίες, ηδονιστές και άλλες μειονότητες δεν είχαν «θέση στον ήλιο».


Η συζήτηση διήρκεσε περισσότερο από 50 λεπτά και ελπίζουμε ότι μεγάλο μέρος των θεμάτων θα ενσωματωθεί στο άρθρο για την Ελλάδα. Επίσης  αναφερθήκαμε στη λειτουργία  του δικού μας ΚΠΓ «Ν
aturist Angel Club Hotel» στη Ρόδο και προσκαλέσαμε την κ. Dekker να περάσει μερικές ημέρες με την οικογένειά της το Σεπτέμβριο. Θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο του γυμνισμού στο «Νησί των Ιπποτών».



Ευχαριστούμε την κ. Dekker για το ενδιαφέρον και της ευχόμαστε καλά ρεπορτάζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου